Forbrukslån uten sikkerhet?

Forbrukslån uten sikkerhet er et meget vanlig søkeord på nettet, og de fleste rådgivende finanssidene vil ha en seksjon som omhandler dette fenomenet. Om man er i en vanskelig økonomisk situasjon, kan det sikkert være fristende å kunne løse de problemene som du har, med enkle raske løsninger, men det er dessverre ikke så enkelt.

Grunnlaget for de beste forbrukslån

Consumer loanNår man bruker begrepet, forbrukslån uten sikkerhet, er det egentlig dobbelt opp. De fleste ser nemlig forbrukslån, nettopp på dette viset. Med et forbrukslån er hele grunnlaget for konseptet at man ikke stiller med sikkerhet. Man kan låne penger på grunnlag av egen inntekt, eller på grunnlag av kredittsjekken alene. Det finnes vanligvis heller ingen krav til hva man bruker pengene til, slik at man står fritt til å disponere et forbrukslån til alle tenkelige formål.

Hva er en kredittsjekk og hvordan fungerer det hele?

En kredittsjekk er et regnestykke som settes opp av banken, hvor de vurderer betalingsevnen din, og sannsynligheten for at du er en god kunde. Det finnes flere parametre som spiller inn. Den viktigste er selvfølgelig arbeidsforhold, fast inntekt eller jobb. Men det finnes også andre faktorer. Søkerens alder virker som regel positivt jo høyere den er og kjønnet kan spille en rolle. Rent statistisk sett, blir man utsatt for dårligere betingelser om man er en ung mann ene og alene på det grunnlaget at denne statistiske klassen har en større andel av rotehuer og tullebukker, som faktisk ikke betaler lånene sine.
Hvilke vurderingskriterier som ellers spiller inn er det vanskelig å si. Bankene holder nemlig vurderingskriteriene hemmelige og innholdet i kriteriene vil derfor variere lett fra bank til bank.

Hva utelukker folk fra å få lån uten sikkerhet?

Det finnes flere faktorer som utelukker folk fra å få lån uten sikkerhet. De fleste er enkle og greie, og lette å forstå. Vi kan begynne med det opplagte. Folk som ikke er myndige er utelukket fra muligheten til å få lån. Vanligvis betyr dette folk som er under 18 år gamle, men det finnes jo også andre muligheter til å bli erklært umyndig.
En viktig faktor utover dette, er hvilken tilknytning man har til Norge. Den som ikke har bodd i Norge veldig lenge er som regel utelukket. Man må ha skattet i Norge, gjerne over flere år og det er fordelaktig å ha statsborgerskap selv om en oppholdstillatelse som regel er nok.

Betalingsanmerkninger er det store stopp-skiltet

Om du har en betalingsanmerkning er dette det store stopp-skiltet. Selv om det finnes noen få muligheter til å få lån for å refinansiere misligholdt gjeld snakker man da som regel ikke om å få et forbrukslån. De lånene som man får om man har en betalingsanmerkning vil være øremerket til å sanere gjeld og til å få orden på økonomien.

Hvordan blir man kvitt betalingsanmerkninger?

Betalingsanmerkninger er det relativt enkelt å bli kvitt. Man slettes raskt fra registret, etter at man har gjort opp for seg. Men man må faktisk gjøre opp for seg, ellers blir man sittende i klemma.

Forbrukslån er likevel ikke å anbefale

Det er som regel ikke fornuftig å ta opp små dyre lån som forbrukslån gjerne er. Det finnes mange bedre muligheter om man ønsker å kjøpe motorsykkel eller om man vil pusse opp. Og om man vil ha en fin ferie er det lurere å spare til det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *