Flytting

Ting du bør gjøre før du flytter

Flytting til ny bolig er et eventyr, og selve flyttedagen er det store høydepunktet i bestrebelsene – det øyeblikket som på mange måter definerer hele flytteopplevelsen. Imidlertid er det ikke selve dagen, men alle forberedelsene og det harde arbeidet i forkant som avgjør om det blir suksess eller fiasko – den grundige planleggingen og de talløse oppgavene som må utføres før den store dagen.

# Hvis du har gjort alt riktig, er du nesten garantert å få en trygg, enkel og stressfri flytteopplevelse.

# Hvis du har oversett en viktig flytteoppgave (eller to), vil du sannsynligvis oppleve et flyttemareritt der ting går fra vondt til verre.

Men hvordan kan du være sikker på at du har gjort alt som trengs? Hvordan kan du vite at du ikke har glemt noe viktig?

Vel, det er enklere enn du tror – bare se nærmere på følgende liste over de viktigste tingene du bør gjøre før du flytter og gjennomfør hver og en av oppgavene omhyggelig og til rett tid. Du kan holde oversikt over prosessen ganske enkelt ved hjelp av vår superhendige interaktive flyttesjekkliste, slik at du vet nøyaktig hva du allerede har tatt hånd om og hva du trenger å fokusere på de neste dagene. Alt du trenger å gjøre, er å huke av for de tingene du har gjort, så får du et klart bilde av progresjonen.

Så la nedtellingen begynne!

Finn det perfekte nye hjemmet for deg

Det viktigste du må gjøre før du flytter, er naturligvis å finne et nytt hjem å flytte inn i.

Når du ser etter en passende eiendom å kjøpe eller leie, bør du tenke over de viktigste funksjonene du vil at ditt nye hjem skal ha (romslig hage, åpen planløsning e.l.), vurdere ideell beliggenhet (avstand til arbeidsplass og skole, transportalternativer, lokale fasiliteter, kriminalitetsnivå og levestandard i nabolaget osv.), bestemme hvilken boligtype og -størrelse som passer best for din livsstil (toroms leilighet, stort hus e.l.) og sørge for at du velger en eiendom i generelt god stand med en månedlig husleie eller boliglån som ikke overstiger 25 prosent av disponibel inntekt.

Bonustips: Det kan være en god ide å flytte inn i en midlertidig bolig i strøket først, slik at du får sjansen til å utforske det nye området personlig og finne det perfekte hjemmet for deg og din familie.

Nedskaler dine eiendeler

Å sortere eiendelene dine og bestemme deres skjebne, blir en av de mest fysiske og følelsesmessig tappende utfordringene du møter på når du planlegger en flytting. Å flytte absolutt alle dine jordiske eiendeler er imidlertid ikke bare veldig vanskelig og dyrt, men også ganske meningsløst.

Det du trenger å gjøre, er å finne ut hvilke av eiendelene dine du kan bruke i de nye omgivelsene, og hvilke som ikke vil være verdt å ta med. Utarbeid en planløsning av det nye hjemmet ditt for å se hvilke av dine gamle ting som passer inn. Ta til sides alt du ikke liker eller ikke trenger lenger, og vurder den praktiske, affektive og økonomiske verdien av hver enkelt gjenstand. Ta bare med deg de tingene du virkelig trenger og elsker.

Lag en flytteliste

Når du har bestemt deg for hva du skal ta med deg og hva du skal legge igjen, er det på tide å sette opp en oversikt. Lag en detaljert liste over gjenstandene du skal flytte med deg – noter ned type og antall, funksjoner, estimert verdi, destinasjonsrom og – viktigst av alt – en erklæring om deres nåværende tilstand sammen med tilstrekkelig dokumentasjon (bilder, garantier, sertifikater, vurderingsuttalelser osv.).

Flyttelisten vil hjelpe deg med å estimere kostnadene for flyttingen (basert på vekten på flyttelasset), vurdere dine behov (flyttebyrå, ekstra tjenester osv.), fastsette riktig flytteforsikring og holde bedre oversikt over eiendelene dine.